Rask levering - Fri frakt fra 699kr - Norsk nettbutikk

Hvordan renser du Waterpik munndusjmaskinen din?

Hvordan renser du Waterpik munndusjmaskinen din?

Selv om Waterpik munndusjmaskinene kun har vann i tanken, gjennom slangen og ut munnstykket, setter det seg likevel noe kalk eller bakterier i delene. Derfor trenger den å rengjøres med jevne mellomrom. 

Hvor ofte skal du rengjøre maskinen

Det er flere måter du kan rengjøre Waterpik munndusjmaskinen din på. Du behøver ikke rengjøre maskinen hver dag. Det holder å ukentlig tørke og skylle over maskinen. En grundig rengjøring anbefaler vi at du gjøre en gang i måneden. Husk da å koble fra strømmen når du rengjør maskinen.
Det er flere deler av munndusjmaskinen som skal rengjøres; vannbeholderen, selve basen med innstillingsknappene og slangen. Selve tuppene anbefaler vi at du bytter hver tredje til fjerde måned. 

Hvordan du renser maskinen på under 5 minutter

Når du skal rengjøre munndusjmaskinen er det først og fremst viktig at du vasker skånsomt over den utvendig, for å ikke lage riper eller merker eller skade noen av knappene.
Den enkleste måten å rengjøre tanken på er å putte den i oppvaskmaskinen. Når du gjør det, så husk å fjerne pakningen først. Pakningen skal kun rengjøres for hånd.
Når vannbeholderen er ferdig vasket, fyll den med vann, og skyll den ren for eventuelt gjenværende vann etter vask. Denne rengjøringen kan du gjøre en gang i uken.

Dyprens av Waterpik munndusjmaskin.

Det første du gjør er å tømme vannbeholderen helt for vann. Fyll opp beholderen med varmt vann og tilfør to til fem spiseskjeer med eddik. Eddik vil drepe alle bakterier. Skru så på maskinen så eddikvannet jobber seg gjennom slangen. Skru deretter på knappen i håndtaket og spyl vanntanken halvtom. Deretter, skru av maskinen helt, fjern munnstykket så det gjenværende eddikvannet. Mens du venter på at resten av eddikvannet renner ut, legger du munnstykke tuppen i en bolle med rent vann.
Når tanken er tom for eddikvann, skyll alle deler med varmt vann, og fyll tanken opp igjen. Sett alle delene sammen igjen og skru på maskinen igjen for å skylle alt det nye vannet gjennom slangen og tuppen. Maskinen er nå klar til bruk igjen.
Dersom du ikke har eddik, kan du også bruke munnskyll, men da i en blanding med halvparten vann og halvparten munnskyll.
En dyprens av munndusjmaskinen bør gjøres hver andre til tredje måned.

Unngå dette når du rengjør maskinen

Husk at du aldri må sette selve basen i vann. Dette er et elektronisk produkt som ikke tåler vann. En enkel rengjøring med våt klut med varmt vann skal være nok. Aldri bruk skrubber eller såpekonsentrater når du rengjør maskinen. Blekningsmiddel er et eksempel på hva du ikke skal bruke, også salt, bakepulver, og forskjellige oljer. Alle disse midlene kan skade maskinen. Bruk alltid en myk klut når du rengjør alle delene av maskinen utvendig.