Rask levering - Fri frakt fra 699kr - Norsk nettbutikk

En god oppskrift på bedre munnhygiene

Adrian Matic anbefaler Waterpik munndusjmaskin

Matrester som blir liggende mellom tennene er den vanligste årsaken til dyre tannlegeutgifter. Derfor er det viktig å velge produkter som passer for deg. 

– Dårlig tannhelse er dyrt og smertefullt, og derfor bør hver og en finne sin oppskrift på hvordan de best mulig kan ta vare på tennene og munnhygienen. Det finnes ikke to like tannsett, for mange kan Waterpik sine produkter være en god løsning, sier Adrian Matic, som er tannlege med spesialisering i implantatprotetikk. 

Som tannlege er han godt kjent med at det finnes mange produkter som lover mer enn de kan holde, allikevel vil han ikke utelukke at det finnes mange gode produkter som bidrar til bedre tannhelse. Og et av produktene han mer enn gjerne anbefaler sine pasienter er munndusj fra Waterpik.

Vann har en positiv effekt

En av grunnene til at han er positiv til Waterpik er evnen produktene har til å gjøre rent i områder som ellers kan være vanskelige for mange. For selv om det kanskje kan virke for godt til å være sant, er det bevist at Waterpik fjerner opptil 99,9 prosent av plakk. Spylefunksjonen renser dypt mellom tennene og kommer til i områder som er vanskelige, for de som har regulering eller implantater kan det være ekstra store utfordringer.   

– Hvis mine pasienter opplever en god effekt av produkter, så stiller jeg meg positiv til dette. Væske er nødvendig for å holde munnen ren, og derfor er jeg positiv til at Waterpik er en del av daglige rutiner for en bedre munnhygiene, forklarer tannlegen. 

Han oppfordrer også til regelmessig bruk av tanntråd eller børster, men understreker at behovene varierer fra pasient til pasient. 

– Noen opplever at tanntråd kan være irriterende for tannkjøttet eller at det er trangt mellom tennene. Andre kommer lett til og kan enkelt fjerne matrester. Derfor er Waterpik mye mer effektivt og skånsomt enn for eksempel tanntråd, og kan være et utmerket alternativ sammen med tannbørste to ganger daglig.

Waterpic waterflosser munndusj tannlege

Vil se flere smil 

Dessverre er det mange som vegrer seg fra å smile, nettopp fordi de sliter med dårlig munnhygiene. Og er det en ting Adrian Matic vil se mer av, så er det brede glis og smil. 

– Selvtillit er viktig, derfor er også god munnhygiene viktig. Som tannlege kjenner jeg godt til at det er mange som har utfordringer med akkurat dette, og derfor er jobben som tannlege så utrolig givende. Akkurat som med en bil er det viktig å gjennomføre service og vedlikehold. Det er så mye mindre «skummelt» å dra på den årlige tannhelsesjekken når man er flink i hverdagen, oppfordrer Matic. 

Og dersom man er flinkere til å opprettholde gode rutiner, er oppsiden at man kan kose seg litt mer i hverdagen: 

– Er man ekstra flink til å ta vare på tennene sine, kan man kose seg litt ekstra i hverdagen. Munnen er en helhet og alt er koblet sammen, tannkjøtt vil påvirke tenner og motsatt. Men dersom man opprettholder gode rutiner daglig, vil vi se flere smil og vi kan kose oss med litt ekstra godsaker uten å være redd for konsekvensene, avslutter han.